У Києві відкрили притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Про це повідомляється на сайті Київської міської ради.

Участь у відкритті взяли депутатки Київської міської ради, членкині міжфракційного депутатського об’єднання «Київ – за рівні можливості» Марина Порошенко та Юлія Симуніна.

За словами Марини Порошенко, щохвилини в Україні від домашнього насильства страждають три жінки, ця статистика є справді жахливою, і необхідно вибудувати ефективну комплексну систему запобігання та протидії таким випадкам.

«У Києві відкрили ще один притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Він розрахований на 15 місць. Це цілком безпечне та комфортне місце, де жінки можуть жити від трьох до шести місяців, у тому числі разом зі своїми дітьми. І за цей час тут можна отримати психологічну та юридичну допомогу від фахівців, а також налагодити своє життя, щоб не повертатися до агресора», – розповіла Марина Порошенко.

Як зазначила Юлія Симуніна, потрібно проводити просвітницьку роботу серед громадян для того, щоб у випадках проявів домашнього насильства вони знали куди можна звернутись по допомогу.

«На карті Києва з’явилась ще одна територія абсолютної безпеки, вільної від насильства. Наше місто у черговий раз доводить, що проблеми постраждалих – це не тільки їх особисті проблеми. Міська влада завжди готова надати допомогу та підтримати у важкий час. Впевнена, що цей новий притулок надасть можливість почати нове, вільне від насильства життя для багатьох жінок, які не наважувались піти від кривдників», – наголосила Юлія Симуніна.

Зазначимо, що в Києві вже працює один притулок для жінок розрахований на 12 місць. Крім того є:
– Центр протидії та запобігання насильству, де постраждалі можуть отримати безоплатну психологічну та юридичну консультації;
– «телефон довіри» 15-00;
– дві кімнати кризового реагування (на лівому і правому березі, на термін перебування до 10 днів);
– облаштована перша кімната, дружня до опитування дітей, за методикою «Зелена кімната» у Дарницькому районі.