З метою своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки та для забезпечення публічної безпеки та громадського порядку задіяні додаткові наряди поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

Так, заходи безпеки посилили   на території:

  • Києва,
  • Вінницької,
  • Житомирської,
  • Закарпатської,
  • Івано-Франківської,
  • Львівської,
  • Рівненської,
  • Тернопільської,
  • Хмельницької
  • та Чернівецької областей

В поліції розповіли, що під посиленим наглядом правоохоронців перебуватимуть не лише вулиці Києва, але й місця  масового скупчення громадян, ринки, транспортні розв’язки, станції метрополітену тощо.

У центральних частинах обласних центрів та в громадських місцях, де може перебувати значна кількість громадян, забезпечено несення служби поліцейськими нарядами та військовослужбовцями Національної гвардії України.

«Правоохоронці патрулюють вулиці населених пунктів, територію автостанцій і залізничних вокзалів. Окрім того, на в’їздах та виїздах з обласних центрів виставлено мобільні пости.

Поліцейські здійснюють такі превентивні заходи, як перевірка документів у підозрілих осіб та проведення поверхневого огляду, перевірка з метою виявлення вибухових пристроїв тих транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час», – розповіли в поліції.

Як наголосили в пресслужбі, особливу увагу правоохоронці звертають на підозрілі речі та предмети (пакети, сумки, коробки,  ящики), до яких можуть бути поміщені вибухонебезпечні матеріали та вибухові пристрої. Крім того, поліцейські забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко наголосив, що у разі виявлення вибухонебезпечного чи підозрілого предмета слід терміново повідомити про знахідку правоохоронцям та надати максимально детальну інформацію.

“Категорично заборонено торкатися невстановлених предметів, розглядати чи самостійно їх розгортати. При цьому слід зберігати спокій та рівновагу, не провокувати паніку. Поліція Києва звертається до киян та гостей столиці з проханням бути уважними та обережними і, у разі необхідності, негайно телефонувати на спецлінію 102”, – сказав Крищенко.

Поліцейські закликають громадян із порозумінням ставитися до вказаних превентивних заходів.

Нагадаємо, як затримували терориста з Луцька (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У столиці з’явився мурал, який присвячений Грушевському — його намалювали митці з команди Фуллен

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

Показати ще

Підозріла валіза біля станції Мінська вибухнула (відео)

У Харкові затримали спільника луцького терориста та вилучили арсенал зброї

фото:  kyiv.npu.gov.ua