У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував підірвати гранату в приміщенні Кабінету Міністрів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який погрожував підірвати гранату у приміщенні Кабінету Міністрів України», – ідеться в повідомленні.

Його дії кваліфіковано як незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї, захоплення державної будівлі та незаконне зберігання бойових припасів (ч. 2 ст. 146, ст. 341 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що 4 серпня колишній військовослужбовець прийшов до приміщення КМУ на вул. Грушевського та, висмикнувши із бойової гранати РГН запобіжне кільце, повідомив про захоплення будівлі.

Він наказав двом працівникам Кабміну перебувати поруч, а співробітникам Управління державної охорони триматися осторонь та не застосовувати зброю.

За результатами перемовин з правоохоронцями за участі іншого військослужбовця чоловік привів гранату у безпечний стан, віддав її працівникам поліції та здався.

Під час досудового розслідування підозрюваний пояснив свої дії гострою реакцією на складні життєві обставини та щиро розкаявся.

За результатом стаціонарної судово-психіатричної експертизи чоловіка визнано осудним. Наразі він перебуває під вартою.