Наразі на фасад Гостиного двору у Києві, пам’ятки культури національного значення, вже натягнута захисна сітка, а сам об’єкт охороняє нацполіція, а не приватна компанія тих, хто свого часу претендував на цю будівлю. Також розпочинається прибирання території, яка була занедбана всі ці роки.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України, на якій посилається «По той бік діалогу».

Після технічного обстеження планується проведення експертизи, щоб розпочати протиаварійні роботи, а надалі – реставрація. Міністерство культури та інформаційної політики вже провело розрахунки та підготувало необхідні документи для надання коштів балансоутримувачу об’єкта – заповіднику «Софія Київська». Документи найближчим часом будуть винесені на розгляд засідання уряду та комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

«Ми вже розмовляли з кураторами, які опікуються культурною спадщиною. Вони вважають, що найкращим застосуванням для Гостиного двору буде багатофункціональний мистецький центр, де, зокрема, знайдуться місця і для реалізації задумів наших майстрів народних художніх промислів», – зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.