Гостиний двір в Києві може стати багатофункціональним мистецьким центром. Але це буде вже після протиаварійних робіт і реставрації, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграм.

Про це пише «Судово-юридична газета».

Наразі на фасад пам’ятки культури національного значення вже натягнута захисна сітка, а сам об’єкт охороняє нацполіція, а не приватна компанія тих, хто свого часу претендував на цю будівлю. Також розпочинається прибирання території, яка була занедбана всі ці роки.

Після технічного обстеження проведемо експертизу, щоб розпочати протиаварійні роботи, а в подальшому – реставрацію. Міністерство культури та інформполітики вже здійснило розрахунки та підготувало необхідні документи для надання коштів балансоутримувачу об’єкта – заповіднику «Софія Київська». Документи найближчим часом будуть винесені на засідання уряду та на бюджетний комітет ВРУ.

Споруду планують перетворити в мистецький центр.

«Ми вже розмовляли з кураторами, які опікуються культурною спадщиною. Вони вважають, що найкращим застосуванням для Гостиного двору буде багатофункціональний мистецький центр, де, зокрема, знайдуться місця і для реалізації задумок наших майстрів народних художніх промислів», – розповів Ткаченко.