В суботу, 30 травня, в столиці випала рекордна кількість опадів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського в Києві у суботу на проспекті Науки вперше з 1891 року випало 29,5 мм опадів, що на 10,2 мм більше, ніж це було цього числа у 1941 році», – йдеться в повідомленні.

В обсерваторії додали, що дощовий травень почав ліквідовувати недобір опадів, який тривав у столиці з червня минулого року.

Столиця в травні побила ще один рекорд – останній місяць весни виявився найхолоднішим у 21 столітті, а тому 1 червня метеорологічне літо до столиці так і не завітало.

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура повітря травня у Києві становила +12,4°С, що на 2,8°С нижче за кліматичну норму», – йдеться в повідомленні.

Найхолоднішим в столиці було 13 травня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +2,0°С, а найтепліше – 11 травня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +27,6°С.

Нагадаємо,  Київ побив дощовий рекорд

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вперше за 140 років у столиці так і не настала метеорологічна зима

Березень в Києві побив вже сім температурних рекордів