Вночі 17 лютого невідомі намагались підірвати офіс пацієнтської організації 100% «Життя», який розташований на вулиці Межигірській. Про це повідомляють у пресслужбі організації.

Організатори вважають, що подія пов’язана із законопроєктом про доступ підлітків до лікування.

«Вперше в Україні, на пропозиції вдосконалити права людини громадська організація отримала погрозу, яку можна оцінити як терористичну дію. Сьогодні вночі невідомі скоїли спробу підриву офісу найбільшої пацієнтської організації 100% «Життя». Було залишено напис, який адресовано народному депутату України Ладі Булах, членкіні нашої організації.

БО “100%життя” послідовно відстоює права пацієнтів, та веде боротьбу за доступ до лікування. Частиною нашої боротьби є підтримка змін до законодавства, які вдосконалюють права людини. Зокрема ми підтримуємо законопроект 2684, який надає підліткам право отримувати медичну інформацію про своє здоров’я . Ми вже зіткнулись з масовою кампанією по дискредитаціі законопроекту і масовими маніпуляціями та фейками. Але ми наголошуємо, що ми захищаємо права підлітків і робимо це за правовою процедурою з урахуванням всіх думок.

Нам дуже прикро, що сьогодні про цей акт вандалізму дізнаються всі міжнародні партнери, з якими заради здоров’я та життя наших пацієнтів ми співпрацюємо! Адже ми прагнемо представляти Україну як державу яка є флагманом боротьби за права людини в регіоні.

Ми звертаємось до органів виконавчої влади, до Президента, Прем’єр-міністра України, до правоохоронних органів — просимо вас уважно слідкувати за розслідуванням цієї справи та знайти організаторів! Ми хочемо знати замовників. Адже в цивілізованій демократичній країні залякування та погрози життю активістів мають бути покарані!

Наша місія — боротися за життя і нас не зупинять погрози та залякування!», – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, В житловому будинку на Київщині знайшли вибухівку: мешканців евакуювали

Читайте також:

Ламали турнікети та огорожі: розлючений натовп вчинив погром у метро

Масова бійка і таран дверей на БМВ: на Позняках молодики вчинили погром в піцерії