У Києві на Арсельнальної площі, що в Печерському районі міста, триває реконструкція. Багато ремонтні роботи вже позаду. На даному етапі передбачена установка фонтану і висадка алеї.

Про це повідомляється в пресслужбі міської ради Києва, пишуть “Коментарі”.

Секретар Київської мерії Володимир Бондаренко повідомив, що один з етапів масштабної реконструкції площі є установка “сухого” фонтану. За його словами, об’єкт буде розташований за павільйоном метро.

Варто відзначити, що “сухий” фонтан являє собою конструкцію, яка має живі струмені води, однак основний фонтанний басейн відсутня. Як правило, його чаша знаходиться під настилом. Такий вид фонтанів стає все популярнішим з кожним роком. Його також називають “пішохідним”, тому що по ньому можна пройтися.

Також в мерії розповіли, що на одному етапі з фонтаном планується ще і висадка цілої алеї сакур. До слова, минулого року в Дніпровському районі Києва зареєстрували найдовшу алею сакур в Україні. Протяжність склала практично 1500 метрів.

В цілому, Арсенальну площу хочуть перетворити в сучасну зону відпочинку, яка буде доступна для всіх киян і гостей міста.