У Києві на Банковій зібрались сотні студентів, які вимагають відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомляє Depo.Київ з місця подій.

Відомо, що під Офісом Президента зібралось близько п’ятисот студентів та небайдужих громадян, які вимагають від Володимира Зеленського вплинути на відставку Шкарлета.

На банерах учасників акції можна побачити написи “Шкарлет — геть”, “Шкарлета у відставку”, “Чому являєшся мені у відставці?”, тощо.

Раніше ексміністр освіти України Сергій Квіт переміг на виборах президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Пізніше Квіт розповів, як невідомі намагалися зірвати вибори у виші.

Тоді, 1 лютого на сайті НаУКМА було оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро.

МОН відмовився підписувати договір з обраним президентом Києво-Могилянської академії Сергієм Квітом і студенти НаУКМА вийшли на протест з вимогою звільнити Шкарлета.