Прокурори офісу Генерального прокурора підтримали державне обвинувачення стосовно адвоката, який скоїв таємне викрадення чужого майн, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України), передає Хрещатик.news із посиланням на офіс Генерального прокурора.

Шевченківський районний суд Києва призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

У суді було доведено, що обвинувачений протягом десяти років надавав потерпілому правову допомогу та володів інформацією щодо його майнового стану. Наприкінці квітня 2016 року адвокат, залучивши довірену особу клієнта, яка мала ключі та доступ до індивідуальних банківських сейфів, в яких зберігались особисті гроші потерпілого, діючи умисно, за попередньою змовою, заволодів понад 6 млн грн.

Запобіжний захід, застосований до обвинуваченого у вигляді тримання під вартою, залишено судом без змін до набрання вироком законної сили.

Іншого співучасника вказаного злочину засуджено за ч. 5 ст. 185 КК України вироком Шевченківського районного суду м. Києва у 2017 році.

Нагадаємо, що  винуватця  жахливого ДТП під Києвом заарештували.  Також ексміністра так званого «МОЗ Республіки Крим» засудили до 10 років.

Читайте також: 

Народився в РФ, двічі засуджений: що відомо про терориста з Луцьку.

Активісти під судом палили фаєри: Кузьменко та Антоненко продовжили арешт (відео).