Киянам пропонують обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, передають “Коментарі”.

За його словами, у столиці пропонують скоротити маршрути №234 та №242. Зараз маршрут №242 курсує від станції метро “Лісова” до Індустріального мосту. Маршрут №234 прямує від станції метро “Почайна” до проспекту Навої, нагадав Усов.

Замість них може з’явитися новий маршрут №229. Він прямуватиме від метро “Лісова” до вулиці Смілянської.

Такі зміни допоможуть оптимізувати курсування транспорту у Києві, вважають експерти Світового банку, зазначив заступник мера Києва. Він пояснив це тим, що маршрут №242 довозить мешканців лівого берега до Почайної, далі треба пересідати на інші види транспорту. А інший — №234 повністю дублює тролейбус №29.

Новий маршрут №229 доповнить тролейбус №29, охопить Лісовий та Північно-Броварський масиви та східну частину Воскресенки. Окрім того, новий маршрут дозволить проїхати від лівобережних районів Києва до Солом’янки і Чоколівки без пересадок. Він може стати другим маршрутом після тролейбусу №8, що заїжджає вглиб Чоколівки.

“Потенційно тролейбус №29 можна продовжити до Чоколівки та організувати маршрут тролейбусу №12 від Оболоні до Лісової”, — додав Усов.