У столиці України мітингували проти Олександра Башенка.

Вранці, 4 липня, в Києві під Міністерством молоді та спорту України пройшла акція протесту проти президента Федерації велоспорту Олександра Башенко, який в нахабній формі погрожував вигнати з команди чемпіонку Європейських Ігор Ганну Соловей.

Мітингувальники вимагали звільнити чиновника. Учасники акції виступили за скликання позачергової конференції Федерації велосипедного спорту України, а також зажадали публічних вибачень федерації перед Соловей і всіма іншими представниками велосипедного співтовариства.

Крім того, активісти вимагали розірвання договору про співпрацю між міністерством та ГО «Федерація велосипедного спорту України», а також позбавлення федерації статусу національної.

Також у вимогах йдеться про створення ініціативної групи з представниками міністерства, спортсменами, суддями, тренерами з метою оперативного укладення якісного нового договору. За словами учасників акції, вони виступають за «повне перезавантаження федерації і обрання нових гідних членів».

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся з Ганною Соловей і заявив про підтримку відставки Олександра Башенка з посади президента Федерації велосипедного спорту України. За словами активістів, після зустрічі з міністром, у вівторок, 9 липня, о 15.00 відбудеться перше засідання робочої групи.