У столиці пропонують перейменувати майбутню станцію метрополітену “Проспект Правди”, яка стане частиною підземки на Виноградар.

Про це стало відомо з відповідною петиції на сайті Київської міської ради, пишуть “Коментарі”.

Проспект Правди носить назву радянської газети “Правда”, яка була головним ЗМІ Комуністичної партії СРСР. Щоб уникнути можливих витрат на перейменування, автор петиції пропонує зробити це ще до відкриття станції.

У петиції пропонується назвати дану станцію “Виноградар”.

Автор зазначає, що це допоможе киянам і гостям міста краще орієнтуватися, так як назва проспекту не так відомо, як назва мікрорайону.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко розповів про те, коли планується відкриття нових станцій метро на житловий масив Виноградар. За словами мера столиці, компанія “Київметробуд” гарантувала, що до кінця 2021 року на Виноградарі відкриють одну станцію метрополітену. З 1300 метрів тунелю вже пройдено 900.

Він зазначив, що залишилося ще кілька речей і є деякі порушення за термінами, проте як мінімум одна станція повинна бути відкрита. Кличко підкреслив, що всі роботи профінансовані і ніяких проблем бути не повинно, тому станцію “Мостицька” на Виноградар повинні будуть відкрити до кінця 2021 року.