Напередодні виборів, 24 жовтня, члени Святошинської ТВК звернулися до поліції з приводу можливої підробки громадянами медичних довідок для голосування вдома, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на «ОПОРУ».

Про начебто масове надходження до дільничних виборчих комісій заяв виборців, у яких вони просили забезпечити їм голосування за місцем перебування, 24 жовтня до поліції повідомили 10 членів Святошинської ТВК.

Відповідно до інформації їх заяви, від членів ДВК у Святошинському районі міста Києва (ТВО №10 та ТВО №11) в ТВК дізналися, що 23 жовтня декілька невідомих людей, які представлялися волонтерами “від одного з суб’єктів виборчого процесу”, приносили до багатьох ДВК заяви щодо організації голосування виборців, не здатних пересуватися самостійно, за їх місцем перебування, при цьому одна людина подавала до 20 таких заяв. Крім того, члени ДВК стверджували, що медичні довідки, додані до заяв, “виготовляються одними ж і тими ж медичними установами та в більшості виглядають ідентично”.

“Учора ввечері, у визначений час, до 8 години, почалися непоодинокі випадки таких заяв, від певних осіб, для того щоб надати можливість голосування за місцем перебування. Комісіям надавали по 10, 15, 20 таких заяв, які, як повідомили нам в комісіях, були написані або одним почерком, або довідки видані однією установою, або там були бланки з печаткою-ксерокопією. Більшість комісій, до яких надходили такі заяви, знаходяться в ТВО №10», – повідомив «ОПОРІ» голова Святошинської ТВК Владислав Робський.

За його словами, колегіальним рішенням комісії у ТВК прийняли рішення звернутися до правоохоронних органів, щоб ті перевірили, чи є привід вважати, що ці довідки не написані виборцями, або є підробленими.

У поліції ОПОРІ повідомили, що наразі там перевіряють інформацію щодо можливої підробки медичних довідок громадянам для їх голосування вдома.

Нагадаємо, що на Одещині затримали три автобуси з виборцями, яких спеціально везли голосувати. Також у Борисполі молодик організував мережу підкупу виборців.

Читайте також:

У Києві з початку виборчої кампанії до поліції надійшло 943 заяви про порушення

На Київщині голова виборчої комісії займався підробкою документів