У Печерському районі столиці спецназівці затримали групу осіб, які учора ввечері, 18 січня, які у бік будівництва новобудови на вул. Вільшанській почали кидати піротехніку.

Як повідомляє прес-служба київської поліції, на яку посилається “Realist”, правопорушники проникли на територію будівництва, де вчинили хуліганські дії. Вони пошкодили паркан, почали кидати фаєри, внаслідок чого спалахнуло одне з тимчасових приміщень для охорони. Внаслідок пригоди ніхто не постраждав.

Після скоєних дій зловмисники втекли з місця події. Але менш ніж за годину спецназівці затримали двох людей, причетних до порушення. Ними виявилися киян та уродженець Чернігівщини, 1995 та 2003 років народження. Тепер їм загрожує до семи років ув’язнення. Обох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час поверхового огляду у одного із затриманих вилучили димову шашку.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні цього злочину та обрання заходів.