Про це повідомляє “Хрещатик.news” з посиланням на директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова.

Столична влада обіцяла учнівські електронні квитки ще на початку навчального року, але сталося це лише наприкінці лютого. Відсьогодні у тестовому режимі запрацювали учнівські квитки, проте отримали їх ще не всі. Юрій Назаров, на своїй сторінці у Facebook заспокоїв батьків, чиї діти ще не отримали електронний квиток: “Якщо ваша дитина ще не отримала учнівський, не хвилюйтеся. Ми формуємо інформацію у Реєстрі дітей та по мірі наповнення, виготовляємо картки. Батьки, що не нададуть школам фото, вже в березні зможуть зробити це в Особистому кабінеті киянина”.

Презентація квитків проходила у філії Kyiv Smart School школі #80 та була яскравою — школярі взяли участь у квесті та проїхалися основними smart-локаціями Києва. Найактивніші та найспритніші були відзначені подарунками, а 50 учнів, які першими виконали усі завдання квесту стали “е-тестувальниками”. Ці школярі будуть тестувати квиток та розповідати у соціальних мережах про свій досвід та враження.

Електронний учнівський квиток не лише дає змогу безкоштовного проїзду у громадському транспорті, в найближчому майбутньому така картка стане ключем для проходу через турнікети у школах, дасть доступ до електронного щоденника та до е-системи навчання.

Учнівські електронні квитки є абсолютно безкоштовними й виготовляються коштом міського бюджету. Після проходження тестового періоду, електронними квитками будуть забезпечені усі школярі столиці.

Нагадаємо, У школах столиці обіцяють нарешті осучаснити вбиральні

Читайте також

На реконструкцію та будівництво закладів освіти столиця виділила 1 мільярд

МОЗ створило для українців мультфільм про коронавірус (відео)