Суд визначив міру покарання для хлопця, який встановив камеру відеоспостереження у душовій вузу КПІ у вигляді трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції, на яку посилається “Realist”.

У жовтні цього року до поліції надійшли кілька заяв від студенток КПІ про те, що у душовій невідомий встановив камеру відеоспостереження.

Під час слідства з’ясувалося, що камеру встановив студент того ж ВНЗ. Ним виявився уродженець Одеської області 2003 року народження. Поліцейським він пояснив, що зйомку проводив для власного використання.

Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину за статтею 182 КК України – порушення недоторканності приватного життя (незаконне збирання, зберігання, конфіденційна інформація про особу).

Суд визначив йому міру покарання у вигляді трьох років обмеження волі.

Як повідомляла депутат партії “Голос” Інна Совсун, після виявлення камери комендант гуртожитку обіцяла тримати справу на контролі, а потім закликала дівчат не писати колективну заяву, зазначала Совсун у Facebook.

Вона стверджувала, що карати порушника схоже на буллінг. Завідувачка гуртожитку звинувачувала студенток, що вони більше цікавляться матеріальною компенсацією, ніж покаранням, шантажувала їх та погрожувала притягти до відповідальності за куріння.