У 2023 році працівники КП «Плесо» виконають підсипання піску на території пляжів «Центральний», «Веселка», «Передмістна Слобідка», «Тельбін», «Пуща-Водиця», «Троєщина» та «Райдуга» через необхідність відновлення природного шару піщаного покриву, внаслідок масштабного цьогорічного весняного водопілля у Києві.

Цьогоріч фіксували підтоплення заплави річок та прирічкових територій, що погіршило їх (пляжів) санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон. Про це повідомляє КМДА з посиланням на комунальне підприємство.

До нового сезону почали підсипати пісок на пляжах. Де вже можна відпочити -  Новини Києва | Big Kyiv

Для виконання необхідних робіт із підсипання пляжних територій 14 червня поточного року КП «Плесо» оголосило про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю, про які ми повідомляли раніше.

Йдеться про відновлення піщаного шару на семи пляжах. На підприємстві акцентують увагу на тому, що внаслідок підтоплень, дії вітрової ерозії на території низки пляжів відбулось руйнування поверхні піщаного покриву, що у свою чергу може призвести до пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а у подальшому – до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому. Аби запобігти цьому, а також для відновлення природного шару піщаного покриву і проводяться роботи із санітарного підсипання піску, і це є доцільним навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається.

Також варто зазначити, що останній раз послуги з підсипання піску і планування пляжної території на деяких пляжах проводились більше двох років тому, наприклад:

  • на пляжі «Райдуга» у 2020 році;
  • на пляжі «Веселка» у 2020 році;
  • на пляжі «Пуща-Водиця» у 2020 році;
  • на пляжі «Троєщина» у 2021 році;
  • на пляжі «Центральний» у 2021 році.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у Києві планують закупити пісок для столичних пляжів на ₴6,5 млн, які закриті під час війни.