Відповідальний секретар Спілки комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова дала інтерв’ю, в якому відкрито заявила про велику кількість загиблих російських військових. Вона зауважила, що схильна вірити тим спискам, які подає Україна про втрати солдатів РФ.

Про це пише OBOZREATEL.

Відповідне відео було опубліковано на YouTube-каналі “Скажи Гордєєвій”. “У нас є списки, які вивішує українська сторона. Вони є достовірними. Все, що там є в основному правильно”, – сказала Мельникова.

Вона додала, що не може припустити, яка кількість російських військових знаходиться на території України.

“Можна було відслідковувати, поки вони на кордон збирали. Мені зателефонувала мати контрактника і сказала, що їхній підрозділ вивели звідти, бо в них втрати великі. А зараз, скільки там, ротація якась – я не уявляю. У мене є списки, які дає українська сторона, і я схильна вірити, бо вони поіменні”, – зазначила Валентина Мельникова.

Крім того, секретар Союзу комітетів солдатських матерів РФ наголосила, що на відміну від України, російська сторона не дає даних про те, де тримає тіла загиблих або потрапивших у полон українців.

“Скільки б не було загиблих, мої оцінок немає. Я лише можу виходити з того, що якась сторона дає число. Я можу оцінити правильно чи неправильно. В принципі, вірно”, – сказала вона.