Студентам КНУ ім.Шевченка заборонили виїжджати за межі України без дозволу адміністрації Університету під час дистанційної освіти. Інакше – відрахування.

Про це повідомляє Telegram-спільнота “Червоний Губер”, на яку посилається “Київ Медіа”.

Відповідний наказ підписав проректор з науково-педагогічної роботи. Винятками є навчальні конференції, відрядження, стажування, канікули або міжсесійний період для студентів-заочників.

Згодом адміністрація Університету підтвердила журналістам , що розіслала листи про відрахування за перебування за межами країни без відповідного дозволу.

Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Андрій Гожик, мова не йде про короткотермінову відсутність, яка не створює ризиків для виконання індивідуального навчального плану.

«Так, я попереджаю факультети. Ви, як юрист, маєте розуміти, що коли навчання офіційно є очним, то відсутність студента є підставою для звинувачення і його, і нас у недоброчесності. Такої практики не повинно бути. За такі речі відраховують в університетах всього світу. Мова, звісно, не йде про короткотермінову відсутність, яка не створює ризиків для виконання індивідуального навчального плану», – зауважив Гожик.

Таким чином, за його словами, заборони на виїзд за кордон немає, але в КНУ виступають «проти відсутності студентів під час навчального процесу».