Грузія не може і не надаватиме Україні військову допомогу. При цьому країна надає “беззаперечну політичну та гуманітарну допомогу понад масштаби та межі своїх можливостей”.

Про це повідомляє “Патріот Донбасу”, посилаючись на “Грузія Online”.

Зазначимо, що раніше тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов заявив, що попри численні запити щодо постачання зброї та боєприпасів до України відповіді від грузинського уряду не було.

У свою чергу голова парламентської фракції “Грузинська мрія” Мамука Мдинарадзе заявив, що Київ нібито прагне того, щоб “Грузія виступала у війні як сторона”.

Мдинарадзе зазначив, що “ставати стороною в окупаційній війні Росії не на користь Грузії”. Він заявив, що країна підтримуватиме мир.

“Коли представник країни каже, що Грузія має постачати в Україну озброєння та військову техніку, очевидно, що у них об’єктивно немає особливих очікувань щодо постачання спеціального озброєння чи військової техніки з Грузії. Посил, який озвучила ця людина, полягає в тому, що Грузія повинна бути записана як сторона у військовому збройному конфлікті, решта того, що він говорив, являло собою дрібні ганебні меседжі”, – сказав Мдинарадзе.

Водночас він зазначив, що Грузія військову допомогу надавати не може і не буде.