Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря, кафедрального собору Православної церкви України , знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію. Також поруч з територією виявили мітки.

По це, як пише “Українська правда”, повідомів заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря у Facebook.

Відомо, що у своїй промові перед початком війни Путін однією з претензій до України назвав існування тут незалежної від Росії Церкви. Також відомо від міжнародних партнерів про складені окупантами списки цілей їхнього терору – лідерів українського суспільства і держави.

Ці публічні повідомлення, а також інформація, яку не можна зараз оприлюднити, отримана від українських і міжнародних джерел, дали підстави об’єктивно вважати, що серед цілей російського терору – предстоятель ПЦУ.

Враховуючи це були вжиті особливі заходи безпеки, щоби попередити непоправні наслідки для Помісної Церкви і України в цей час боротьби за свободу, якби ворог досяг успіху свого задуму.

Можу офіційно засвідчити, що предстоятель не виїжджав і не виїде за межі України, сама думка про це є абсурдною”, – каже архієпископ.

Зоря заспокоїв, що в Епіфанія надійна охорона – він постійно працює, спілкуючись з архієреями та духовенством на місцях, з закордонними партнерами.