За поточну добу Збройні сили України відбили ворожі атаки у двох областях.

Про ситуацію на різних ділянках фронту розповіли у вечірньому зведенні Генштабу, пише “Мета”.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, на окремих напрямках продовжує вести наступальні дії.

За добу ворог завдав ракетного удару по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка Харківської області, здійснив 26 авіаційних ударів та 10 обстрілів з РСЗВ позицій наших військ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському, Слобожанському, Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють населені пункти з мінометів та артилерії різних видів.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону. Не припиняє артилерійські обстріли підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських військ в населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької та Лутугине Луганської областей. Втрати противника склали до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, позиціях зенітно-ракетного комплексу російських окупантів.