На псевдореферендумі на Донбасі хочуть провести онлайн-голосування.

Про це повідомляє “Фокус”, посилаючись на російське агентство “РІА Новини”.

Як стало відомо, так звана “громадська палата ДНР” має намір виступити з ініціативою дистанційного голосування для низки територій у регіоні, а також для тих “громадян республіки”, хто мешкає в Росії.

Так званий голова “громадської палати” Олександр Кофман уточнив, що для проведення псевдореферендуму на Донеччині все готове. Він розповів, що складнощів із голосуванням у військових частинах у “ДНР” виникнути не повинно.

19 вересня Кофман та його колега з так званої “ЛНР” Олексій Карякін звернувся до “глав” квазіреспублік Денису Пушиліну та Леоніду Пасічнику з пропозицією негайно провести “референдум про входження до складу Росії”. У захопленому Донецьку наголосили, що нібито настав час “стерти кордон між державами, як він стертий у серцях”. У Луганську, зі свого боку, вважають, що після такого “плебісциту” у регіоні нібито настане стабільність.

Так званий “посол ЛНР у РФ” Родіон Мірошник розповів, що процес підготовки до псевдореферендуму на захоплених територіях Донбасу вже запущено.

Сьогодні “громадська рада Херсонської області” також звернулася до окупаційної влади регіону з проханням негайно провести “референдум про визнання суб’єктом РФ”.