Державним агентством України з управління зоною відчуження та профільними підприємствами сфери управління агентства, розроблено перший веломаршрут, який проходитиме територією зони відчуження, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на урядовий портал.

Веломаршрут дозволить відвідувачам зони відчуження побачити унікальний світ Чорнобильського Заповідника, зупинитися у колишніх населених пунктах, які багато років приваблюють відвідувачів своєю самобутністю.

Під час розробки веломаршруту Державне підприємство «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» разом із представниками спортивної та туристичної велоспільноти України провело технічні проїзди веломаршрутом, щоб зафіксувати усі функціональні та топографічні особливості.

Загальна протяжність маршруту, що пролягає від КПП «Зелений мис» через села Куповате, Опачичі, Оташів та Плютовище, сягатиме понад 45 кілометрів.

Для усіх, хто братиме участь у проходженні веломаршруту, розроблений перелік умов та інструкції.

Для зупинок у мальовничих куточках уже розпочато облаштування спеціальних місць. Окрім того, перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою погодження та розробки маршрутів для відвідування, було проведено радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП «Екоцентр», контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.

Нагадуємо, що ліс, який постраждав від пожежі в Чорнобильській зоні, перетворюється на пасовисько для коней (фото). Також з Чорнобильських лісів намагались вивезти 300 кг ягід та грибів.

Читайте також:

Несподівана зустріч: в Чорнобильських лісах з`явились небезпечні хижаки (фото)

З Чорнобильської зони намагались вивезти вантажівку деревини та 70 кг радіаційних грибів