Губернатор Бєлгородської області рф Гладков вранці 23 травня визнав, що російська армія все ще не контролює частину території області. Жителям Грайворонського району повертатися додому, за його словами, також не варто.

Про це пише “Ракурс”.

За словами губернатора, у населених пунктах, в які зайшли озброєні групи, є двоє поранених мирних жителів, до яких не змогли дійти російські силовики.

Легіон «Свобода росії» тим часом у своєму телеграм-каналі заявив, що рухається далі.

Російські воєнкори повідомляють про удари по офісах ФСБ і МВС в Бєлгороді, обласному центрі росії

Місцевий кореспондент каналу @bbbelgorod пише, що в центрі Бєлгорода пролунав вибух, а потім з’явився стовп диму. За інформацією іншого місцевого пабліка @bletgorod, після вибуху в місті перекрили центральну вулицю Преображенську.

Нагадаємо, 22 травня підрозділи, які називають російськими добровольцями, підійшли до міста Грайворон Бєлгородської області, захопили пункт пропуску та російський БТР. Ситуація там залишається незрозумілою. В області запровадили режим контртерористичної операції.

Інформаційний простір рф відреагував на події в Бєлгородській області 22 травня панікою, фракційністю і неузгодженістю, яку він зазвичай демонструє у випадку значних потрясінь, написав Інститут вивчення війни (ISW).