У Борисполі Київської області 27-річний чоловік залучив до своєї діяльності людей, які допомагали йому в отриманні особистих даних місцевих жителів, які за грошову винагороду в день виборів пообіцяли проголосувати за певного кандидата, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на Національну поліцію.

Ціна одного голосу складала 500 гривень. За місцем проживання чоловіка та в автомобілі, яким він користується, працівники поліції під час обшуку  виявили та вилучили гроші, нотатки, блокноти з прізвищами осіб, які мали проголосувати на користь одного з кандидатів, листівки політичної партії, інструкції для голосування та інші речові докази.

За даним фактом триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення молодику про підозру за скоєний злочин. Поліція проводить заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до підкупу.

Нагадаємо, що у Києві з початку виборчої кампанії до поліції надійшло 943 заяви про порушення. Також на Київщині голова виборчої комісії займався підробкою документів.

Читайте також:

У Києві шахраї продавали посади помічників нардепів Слуг за 18 тисяч доларів за місце

На виборчих дільницях геть нема температурного скринінгу і дезінфекторів – Денисова (відео)