Наразі необхідного ударного угрупування, яке б могло здійснити вторгнення в Україну з білорусі, не відмічається. Попри це українські військові готуються до розвитку будь-якої ситуації й продовжують укріплювати кордон.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

«Ситуація по кордону з білоруссю залишається повністю контрольованою. Звісно, що цьому напрямку приділяється значна увага, бо там на території білорусі знаходиться і підрозділи російської федерації, однак ударного, необхідного угрупування, яке б могло здійснити вторгнення на територію України, на даний час ми не відмічаємо. Також не відмічають і наші підрозділи розвідки, які простежують ситуацію вглиб території білорусі», – розповів Демченко.

За його словами, російські військові, які знаходяться там, переважно перебувають на полігонах, де відбувається спільне навчання з підрозділами республіки білорусь, або де відбувається їх підготовка.

«Звісно, що ворога не можна недооцінювати, бо в будь-який момент цей напад може стати активним, попри навіть те, що немає достатніх сил для досягнення якихось стратегічних, тому ми готуємося до розвитку будь-якої ситуації, і кордон продовжує укріплюватися», – сказав Демченко.