Модернізація київських ТЕЦ у 2020 році дозволить посилити їх конкурентоздатність у ринку електроенергії. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

Зазначається, що пріоритетом модернізації столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у поточному році стане посилення конкурентоздатності в умовах роботи нового ринку електроенергії, який розпочав роботу в Україні 1 липня 2019 року.

КП «Київтеплоенерго» розробило інвестиційну програму, якою передбачено 120 млн грн. За ці кошти буде виконано технічне переоснащення систем контролю, керування та автоматичного регулювання енергоблоків №1 і №2 на ТЕЦ-5, а також реконструкція обладнання і технічне переозброєння цехів та відділів на обох ТЕЦ. Всього — 23 проекти, з якими детальніше можна ознайомитись на сайті «Київтеплоенерго».

«Модернізація ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 є важливою передумовою ефективної роботи та конкурентоздатності київських ТЕЦ в усіх секторах ринку електроенергії», – зазначив директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Олександр Шевченко.

Як повідомили у «Київтеплоенерго» ТЕЦ №5 і №6 забезпечують теплом та гарячою водою 60% киян, а також виробляють електричну енергію, що надходить в об’єднану енергосистему України.

Нагадаємо, Киянам перерахують платіжки за тепло та гарячу воду за грудень

Читайте також:

Слідкувати за пошкодженням тепломереж столиці будуть дрони

Кияни-власники домашніх електростанцій заробили 6,5 млн