Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 8 квітня заявив, що відновлювальні роботи після пожежі в тунелі під Хрещатиком поки що не можна розпочинати через загазованість і високу концентрацію шкідливих речовин у повітрі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Зараз, за даними столичних рятувальників, відновлювальні роботи в тунелі розпочати поки що неможливо. Буквально вчора там проводили чергові заміри повітря. Через велику загазованість та концентрацію продуктів горіння, вирішили трохи зачекати. Також рятувальники постійно перевіряють кабелі, що не згоріли під час пожежі», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва пояснив, як тільки буде дозвіл на проведення робіт, члени спеціальної комісії розпочнуть своє розслідування щодо причин загоряння і ретельно обстежать тунель.

За словами Кличка в тунелі проходили комунікації великих компаній.

Мер столиці подякував столичним рятувальникам, яким прийшлось гасити вогонь в складних умовах.

«За нашою інформацією, там проходили комунікації кількох великих компаній. Аби не припиняти свою роботу, вони використовують резервні мережі. Я ще раз хочу подякувати столичним рятувальникам, які швидко загасили пожежу такої складності. Їм довелося працювати в екстремальних умовах. Кабелі довгий час були під напругою. Також дякую комунальним службам міста, які швидко відновили подачу електроенергії в будинки, що внаслідок пожежі залишилися без світла», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, на вихідних в столиці горів Майдан Незалежності (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

З висоти польоту: знищена пожежами величезна територія лісів під Києвом (відео)

Пожежа охопила ринок у Святошинському районі (відео)