Центральна виборча комісія провела повторний підрахунок голосів і встановила результати виборів в одномандатному окрузі №50 в Покровську Донецької області.

Члени Центрвиборчкому перерахували бюлетені з 14 виборчих дільниць цього округу, повідомляє прес-служба ЦВК

На сайті ЦВК наразі зазначається, що у 50-му окрузі переміг кандидат від “Опозиційного блоку” Руслан Требушкін у нього 30,33% (19 329 голосів). На другому місці самовисуванець Андрій Аксьонов із 28,92% (18 431 голосів).

В окрузі №50, за попередніми даними ЦВК після опрацювання 100% електронних протоколів, перемагав із 30,29% Покровський міський голова Руслан Требушкін від “Опозиційного блоку”. Другим ішов самовисуванець, Добропільський міський голова Андрій Аксьонов (29,97%), який відставав від Требушкіна на 206 голосів.

Місцеві жителі влаштували акцію протесту через можливі фальсифікації з підрахунком голосів.

Увечері 23 липня ОВК №50 почала проводити перерахунок бюлетенів. Ввечері ОВК вирішила проводити засідання без кандидатів, спостерігачів та ЗМІ.

Напередодні літаком у супроводі поліції члени ЦВК забрали папери з Покровська до Києва. До цього було рішення суду про перерахунок голосів, але окружком його не виконав, і Члени ЦВК 11 годин перераховують голоси на 50 окрузі і знайшли сотні недійсних бюлетенів ЦВК перебрав на себе його фукнції. Бюлетені перераховували на камеру, аби усі присутні їх бачили. Одразу на двох дільницях у пачках за одного із кандидатів було знайдено загалом понад 300 недійсних бюлетенів – на них проставлені кілька позначок.

В Покровську Донецької області, після дострокових виборів до Верховної Ради, голову 50-ї окружної виборчої комісії госпіталізували після сутичок біля будівлі ОВК. Конфлікт стався через відмінності в даних про підрахунок голосів, які спостерігачі помітили в протоколах.