В березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становитиме 3,40 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 14% менше, ніж у лютому 2020 року. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «Урядовий портал».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що Уряд прагне мінімізувати витрати громадян на комунпослуги через те, що в умовах карантину вони зростуть.

«В умовах карантину і розгортання економічної кризи, Уряд прагне мінімізувати витрати людей на комунальні послуги, які зростуть у зв’язку із збільшенням часу їх перебування вдома. Один з шляхів мінімізації – здешевлення газу для українців. Оптова ціна на природній газ, яку Уряд і Нафтогаз забезпечили для потреб населення та виробників тепла у березні 2020 року, на 14% менше, ніж минулого місяця. Це дозволяє регіональним збутовим компаніям забезпечити зниження тарифу на 9-13% у порівнянні з лютим», – заявив Денис Шмигаль.

У НАК «Нафтогаз» пояснили, що така ціна у березні сформувалась завдяки тому, що на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор.

«Оператор Газотранспортної системи України провів тендер на закупівлю газу на період постачання за березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить” до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу», – йдеться в повідомленні.

При розрахунку ціни газу для населення на березень НАК «Нафтогаз» бере до уваги нові ринкові обставини, тому оптова ціна березня буде на 14% нижча, ніж у лютому.

Нагадаємо, Ціна на газ у лютому, у березні, влітку буде рекордно менша: Олексій Оржель

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві підвищать тарифи на холодну воду майже на 10%

Киянка отримала платіжку за опалення за січень на 53 тис: що відповіли у Київтеплоенерго