Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив на своїй сторінці у Фейсбуці, що будівлі у центрі Києва треба звільнити від працівників, передати у Фонд держмайна та приватизувати. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Міністра, будівлі в центрі столиці знаходяться у занедбаному стані.

«Якщо пройтись центром Києва, то чи не кожна друга будівля — з синіми табличками, тобто належить в тій чи іншій формі держаним органам.

Ми провели аналіз, де розташовані які міністерства та інші центральні органи влади. Виявилось, що у нас купа зайвих площ. Ці площі іноді здаються в суборенду (іноді — неофіційно, за готівку), але частіше просто використовуються неефективно.

Ми ініціюємо проект, який має звільнити цілий квартал з 4-5 будівель у самісенькому центрі Києва. Ці будівлі знаходяться у занедбаному стані і взагалі ріжуть очі посеред нашого красивого міста.

Співробітники, які там працюють, мають підселитися в інші державні будівлі у не менш комфортні умови. А ці будівлі будуть передані у Фонд держмайна та приватизовані на прозорих аукціонах», – написав Дубілет.

Водночас, Дубілет не прояснив, які саме будівлі підуть з аукціону.

Нагадаємо, У Києві суд дозволив приватизувати Центренерго

Читайте також:

Порти «Херсон» та «Маріуполь» приватизують першими

Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств: Гончарук