Президент України Володимир Зеленський вважає замах на свого першого помічника Сергія Шефіра проявом слабкості. Він обіцяє “сильну відповідь” на такі дії. Гарант наразі не знає, хто може стояти за злочином. Відразу після виступу на Генасамблеї ООН він має намір повернутися до Києва.

Про це пише “Главред”.

Глава держави в середу, 22 вересня, перебуває в Нью-Йорку, де бере участь у заходах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Він записав відеозвернення за мотивами замаху на свого першого помічника Сергія Шефіра.

Гарант сказав, що він поки що не знає, хто може бути причетний до злочину, але вважає такі дії проявом слабкості і обіцяє завдати сильного удару у відповідь.

“Вважається, що це був замах на вбивство. Відразу після виступу на Генасамблеї ООН я вирушаю до столиці. Хто за цим стоїть? Скажу відверто, наразі не знаю. Які це сили, внутрішні або зовнішні? Але силами не вважаю їх, тому що передавати привіт мені пострілами з лісу по автомобілю мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною”, – сказав Зеленський

Також він підкреслив, що інцидент із замахом на Шефіра не вплине на курс його державної політики.