Під час інспекції Корпусу морської піхоти в місті Чаочжоу лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав армію підтримувати стан підвищеної готовності та бути абсолютно лояльною, абсолютно чистою та абсолютно надійною, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт китайського агентства новин Сіньхуа.

Сі Цзіньпін оглянув Корпус морської піхоти ВМС Народно-визвольної армії (НОАК) у місті Чаочжоу, провінція Гуандун на півдні Китаю, і наголосив на перетворенні його в елітні війська.

Китайський лідер зазначив, що посилення армії буде одним з завдань майбутньої п’ятирічки.

Він закликав активізувати зусилля для трансформації збройних сил та вдосконалення її бойових можливостей для формування потужних військ із військовими бійцями, інтегрованими та універсальними в роботі.

Морська піхота повинна зосередитись на готовності до війни та бойових можливостях, а також підтримувати високий рівень готовності, наголосив китайский лідер. Правда, не уточнив, до війни з ким саме готується Китай.

Таку заяву Сі Цзіньпін зробив на тлі зростаючого напруження у відносинах між Китаєм та США.

Американське агентство новин CNN відреагувало на цю новину так: “Напруженість між Китаєм та США є найвищою за останні десятиліття, оскільки суперечки щодо Тайваню та пандемії коронавірусу створюють різкі розбіжності між Вашингтоном та Пекіном”.

Нагадаємо, Китайські інвестори Мотор Січі просять Раду припинити державне рейдерство, інакше Україна втратить 3,5 млрд доларів

Читайте також:

У Китаї запатентували вакцину проти COVID-19

Слуга народу заявив, що українську армію треба скорочувати (відео)