Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, яка вступила в перегони за крісло прем’єра, випустила передвиборчий ролик. У ньому вона заявила, що має “чітке бачення майбутнього” і зможе підхопити справи на Даунінг-стріт слідом за нинішнім лідером країни Борисом Джонсоном “без розгойдування”.

Про це пише Лига.Нет.

За її словами, країні потрібен лідер із багатим досвідом, який включиться в роботу з першого дня, “чи то в забезпеченні поразки Путіна в Україні, чи в стимулюванні економіки”.

Вона нагадала, що на посаді глави МЗС “допомагала керувати міжнародною реакцією на війну Путіна в Україні та ввела жорсткий пакет санкцій, який очолив світову реакцію, завдавши справжнього болю Путіну та Кремлю”.

I have a clear vision for our country and economy – and the experience and resolve to deliver it.https://t.co/koPyqw4wIG#lizforleader pic.twitter.com/V9jENJmyj6

— Liz for Leader (@trussliz) July 11, 2022

“Як прем’єр, я керуватиму урядом, відданим основним консервативним принципам: низьким податкам, жорсткому контролю над витратами та зростанню економіки. Я маю на увазі те, що говорю, і даю тільки ті обіцянки, які можу виконати”, – заявила вона.

Трасс запевнила, що на посаді прем’єра “вичавить” максимум із Brexit, розбереться з проблемами, що виникли у відносинах із Північною Ірландією, а також займеться іншими актуальними питаннями. Міністр додала, що на Даунінг-стріт, 10 “потрібне чітке та рішуче лідерство”.