6 червня президенти США та Франції Дональд Трамп та Еммануель Макрон під час зустрічі в Нормандії обговорили ситуацію на Близькому Сході, в Лівії та Україні.

Переговори тривали близько 2 год. разом із обідом. Трамп і Макрон обговорили питання, за якими до цього не досягли згоди. Щодо Ірану, світової торгівлі та змін клімату, пише Укрінформ.

“На порядку денному також були теми безпеки, боротьби з тероризмом, ситуація на Близькому Сході, у Лівії та Україні”, – йдеться у повідомленні.

Трамп применшив розбіжності з Францією з приводу Ірану, сказавши Макрону, що вони обидва згодні, що у Тегерана не повинно бути ядерної зброї. Президент США також повторив пропозицію поновити переговори з Іраном щодо ядерної програми.

Щодо світової торгівлі Макрон ще раз нагадав, що хоче поважати “правила гри”, а інтереси Франції та компаній мають бути захищені.

Франція сподівається знову обговорити питання торгівлі та клімату з США на майбутньому саміті G7, який запланований на серпень у південно-західній частині Франції. Трамп офіційно не підтвердив присутність на саміті.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий організувати зустріч у “нормандському форматі”, коли для цього складуться “належні політичні умови”.

“Я цього хочу. І організую зустріч якомога швидше, тому що Франція виступила з цією ініціативою”, – заявив Макрон, повідомляє Інтерфакс.