28-29 червня в Осаці (Японія) на саміті “Великої двадцятки” президент США Дональд Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це Трамп повідомив у Білому Домі на спільній зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

“Я буду зустрічатися з Путіним на G20. Я буду зустрічатися з главою КНР Сі Цзіньпіном на “Великій двадцядці”. Я буду зустрічатися з багатьма лідерами на G20″, – наголосив Трамп.

29 листопада 2018 року Трамп заявив, що вирішив скасувати заплановану зустріч з Путіним в рамках саміту “Великої двадцятки”, тому що Росія не повернула Україні кораблі і моряків, захоплених 25 листопада у Керченській протоці.

Президент США наголосив, що очікує на врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків. 1 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Трамп і Путін зможуть зустрітися тільки після звільнення Росією українських моряків та суден. Помпео зауважив, що, скасувавши заплановану на полях саміту G20 зустріч з Путіним, Трамп хотів надіслати Росії недвозначне повідомлення.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість застосування санкцій своєї держави для припинення будівництва газопроводу “Північний потік-2” між Росією і Німеччиною.