Минулої ночі російські загарбники обстріляли з РСЗВ Град Нікопольський район Дніпропетровської області. Внаслідок атаки загинули 11 людей, ще 13 – отримали поранення.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, пише “Главред”.

“Трагічна ніч… У Нікопольському районі російська армія вбила 11 осіб, поранила – 13. Ворог двічі обстріляв район з “Градів”. Направив по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно вдарив, коли люди спали в своїх будинках. Під вогонь потрапили Марганець і Мировська громада”, – написав Резніченко в Telegram.

За його словами, в Марганці 10 людей загинули, 11 – постраждали. Десять – у лікарні, семеро з них важкі. У місті пошкоджено понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, Палац культури, гуртожиток, дві школи, будівлю міськради та ще кілька адміністративних приміщень.

Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька тисяч місцевих жителів залишалися без світла. Працюють аварійні бригади електриків.

У Вишетарасівці мировської громади загинула одна жінка. Її будинок повністю зруйновано ворожим снарядом. У селі пошкоджено 11 приватних будинків та газопроводи. До тисячі людей залишилися без газу.

“Постраждало подружжя. Жінка з пораненнями в лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується вдома”, – додав він.