Історія з відпочинком керівника Офісу президента Андрієм Богданом на весіллі у Сен-Тропе наближає його до звільнення з посади.

Про це сказав політичний оглядач Леонід Швець.

“Богдан ще раз підтвердив свою роль “чорного демона” при Володимирі Зеленському. Така собі точка збору негативу. Таке враження, що певні речі він спеціально робить, для того, щоб стати такою точкою.

Нічого доброго в цьому немає зовсім. Хіба те, що це ще раз наближає той день, коли біля президента його не буде. Це пришвидшує цю ситуацію, яка назріває.

Дуже добре, що наші багаті люди святкують День Незалежності і співають гімн. Тут претензій до багатого юриста Богдана немає. Можливо, не так погано, що його не було поруч із Зеленським (до чого ми усі звикли і це трошки набридло, анекдотична ситуація). Те, що Богдан на був у Києві, це теж можна пережити.

Все ж таки треба звернути увагу на ту особу, до якої він поїхав на весілля. До Андрія Довбенка – людини-“рішала”. Нічого дивного, що Богдан з такими людьми зустрічається, бо він і сам такий. Цим колом ці “рішали” не обмежуються, їх багато”, – сказав оглядач в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Наскільки відомо, у команді Зеленського не всі задоволені тим, що дозволяє собі Богдан. Точка на вихід наближається. Інша справа, що не обов’язково, що він втратить вплив на Зеленського.

Але уявімо просту ситуацію. Людина очолює Офіс президента. Через неї проходять папери високої секретності, в тому числі можливо пов’язані з діями щодо корупціонерів, “рішал”, схематозників. Виникає етична ситуація. Йому стає про щось таке відомо. Наприклад про того ж Довбенка. Якими будуть дії Богдана? Він йому телефонує чи ні? Чому ми взагалі про це маємо думати? Як він себе поведе. Його в ОП не має бути, щоб ця спокуса не спрацювала. Є підозри, “гуляй Вася”.

У цій ситуації є і позитивна річ. Що ми із цим зіштовхнулися вже на початку президенства Зеленського. Всі про це говорять. А що робити? У них більшість, їх треба виховувати”, – каже Леонід Швець.

Раніше журналісти повідомляли, що керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський забудовник Андрій Вавриш три дні, у тому числі День Незалежності України, провели на весіллі “смотрящого” за Мін’юстом Андрія Довбенка.