У Києві 25 липня після виходу Петра Порошенка з допиту біля будівлі Державного бюро розслідувань стався інцидент і бійка. Четверо невідомих напали на автомобіль п’ятого президента України.

Вони спровокували бійку з охороною, після чого втекли, повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп VIII скликання Володимир Ар’єв.

“Напали на автомобіль Порошенка на виході з Державного бюро розслідувань і втекли в бік площі Перемоги. За ними погналися два десятка поліцейських. Троє-четверо класичних “тітушок”-спортсменів. Часи регіоналів повертаються з шаленою швидкістю”, написав він.

За словами очевидців, один провокатор застрибнув на капот автомобіля п’ятого президента, ще троє его посібників “прикривали” його. Втрутилися охоронці. Чоловіка стягли з машини. Зав’язалася бійка. Охоронець президента відбив нападника парасолькою, а той у відповідь розпилив сльозогінний газ.

Є версія, що до нападу може бути причетний проросійський провокатор Віталій Черняховський, якого раніше поліція оголошувала в розшук.

Противники п’ятого президента скандували “Порох геть!” У мережу почали викладати відео інциденту.

Коли в інцидент втрутилася поліція, зловмисники зникли. Співробітники поліції, які перебувають біля ДБР, повідомили, що нападники поки не затримані. Порошенко встиг спокійно сісти в автомобіль і не постраждав у результаті інциденту.

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що під час допиту в ДБР дав усі необхідні пояснення щодо прозорості купівлі-продажу заводу Кузня на Рибальському.