Тест-системи для виявлення нового коронавірусу, що в Україні мали з’явитися до кінця цього тижня, знаходяться на фінальному етапі перевірки та тестування. Про це повідомляє УНН з посиланням на виступ в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігоря Кузіна на брифінгу щодо поширення коронавірусу у світі.

“На сьогодні ми ще очікуємо ці поставки. Ми маємо підтвердження від компанії виробника, що вони на фінальному етапі перевірки та тестування, тому ми очікуємо їх найближчим часом в Україні”, – повідомив Кузін.

Він зазначив, що ці тест-системи очікують й інші європейські країни, і це пов’язано не зі спроможність країн їх привезти, а з технологічним циклом їх виробництва, оскільки це – новий коронавірус. Проте, за його інформацією, “за останні два-три тижні, у нас не було такої ситуації, щоб ми направляли зразки до європейської лабораторії”.

“Щодо тест-систем: планується поставка одного комплекту, що розрахований на 100 досліджень. Ця тест-система буде залишатись на національному рівні в національній референс-лабораторії. Коли ми вже зможемо отримати наступні поставки, ми будемо їх розподіляти на регіональному рівні, якщо в тому буде потреба. Поки мінімальне замовлення, що ми зараз сформували, складає 4 тест-системи. Перша поставка – це одна тест-система, друга поставка – це три тест-системи”, – резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляли в МОЗ 28 січня 2020 року, в кінці цього тижня або на початку наступного в Україні з’являться тест-системи для менш тривалого діагностування коронавірусу.

Читайте також:

ВООЗ визнала новий коронавірус із Китаю надзвичайною ситуацією у всьому світі

Для захисту від коронавірусу метро Києва щоденно миють деззасобами