Телеканал NewsOne, який збирається провести телеміст з Російською Федерацією, пояснив таке рішення “важливістю діалогу між народами України і Росії”.

Канал заявляє, що “сьогодні в Україні близько 70% людей чекають прямих політичних переговорів з Росією”, заявляє сайт телеканалу.

“Треба поговорити” – це телеміст між звичайними людьми України і Росії: без політики, без політиків. Кожен зі свого боку повинен зробити крок для припиненням війни”, – зазначено в заяві.

Також на сайті зазначається що на адресу каналу приходять різні повідомлення проти проведення телемосту. У числі таких звернень телеканал виявив також “прямі погрози і залякування”.

У Нацраду з питань телерадіомовлення, а також до служби безпеки України і Рада національної безпеки і оборони України вже подані скарги з приводу телемосту.

Телеканал NewsOne, який пов’язують з кумом президента Росії Путіна Віктором Медведчуком, проведе телеміст з кремлівськими пропагандистами з “Росія 24”. Відповідний анонс озвучив в ефірі російського телеканалу московський пропагандист Дмитро Кисельов.