Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в столиці з кожним днем тільки погіршується, тому одним з найактуальніших питань у жителів столиці є перехід до “червоної” зони.

Як пишуть “Коментарі”, про те, чи очікувати локдаун розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, на сьогодні немає передумов для переходу Києва в “червону” зону, попри те, що кількість хворих коронавірусною інфекцією з кожним днем все більше.

“Протягом вихідних днів, які будуть з 14 по 18 жовтня, можуть впасти статистичні дані по захворюваності, тому ми можемо прогнозувати ситуацію тільки через тиждень”, – зазначив Олег Рубан.

Також начальник ГУ Держпродспоживслужби підкреслив, що зараз єдина альтернатива локдауну в столиці — це вакцинація. У разі, якщо буде вакциновано 70% жителів, не буде необхідності в посиленні заходів.

До слова, навіть при переході Києва в “червону” зону, бізнес зможе продовжувати працювати, оскільки, за словами Рубана, на 80% він вже вакцинований.