Ситуація на фронті не принесла загарбникам біля Масютівки, а наступальні операції окупантів біля Кремінної і зовсім не проводилися.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив про просування Сил оборони на Донецькому напрямку та виконання контратак біля Оріхового-Василівки, пише “Мета”.

Водночас окупаційна сторона стверджує про знищення українських позицій у районі села Масютівка. У РФ запевняють, що їхні війська нібито змогли просунутися на південно-східній ділянці фронту від села Білогорівка.

Аналітики ISW підтвердження цьому не побачили. Не побачили вони і якогось просування окупантів біля Масютівки. Новини з фронту від українських джерел виглядають більш реальними – російська армія регулярно провалює наземні атаки, але не припиняє обстріл позицій захисників, зокрема із забороненого озброєння.

Змінилася і ситуація в Бахмуті, де за останню добу було лише одне бойове зіткнення. Про це повідомляв полковник ЗСУ Сергій Череватий. Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що нижчий темп наступу росії на Україну дасть змогу Силам оборони взяти ініціативу на цьому напрямку у свої руки.