24 серпня у центрі столиці відбудеться урочистий концерт та парад військ.

Про це пише “Главком”.

Із нагоди відзначення Дня Державного прапора та 30-ї річниці Незалежності України у Києві відбудуться 66 різнопланових заходів: фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки та ін. План заходів затверджено розпорядженням КМДА № 1768.

24 серпня урочистості розпочнуться покладанням квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

На Хрещатику та Майдані Незалежності відбудеться урочистий концерт та парад військ – із прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів. На Трухановому острові – артилерійський салют.

Релігійні організації столиці проведуть молебень за Україну та український народ.

Відбудеться також «Марш Захисників України 2021» за маршрутом: парк імені Тараса Шевченка – Бессарабська площа − вулиця Хрещатик – Майдан Незалежності. У парку «Володимирська гірка» пройдуть Всеукраїнський фестиваль «Живий словник незалежності» і фестиваль «Ветеранфест». На плавучій сцені-баржі в акваторії р. Дніпро напроти парку «Наталка» пройде мультимедійний артпроєкт «Єднаймося!».

На території парку культури і відпочинку «Гідропарк» відбудеться відкритий турнір спортивного клубу «Довгожитель» із настільного тенісу серед ветеранів, а також масовий заплив на 500 метрів до Дня Незалежності України. А на території Національного комплексу «Експоцентр України» триватиме «Забіг у вишиванках». Також традиційно в усіх районах столиці відбуватимуться спортивні, культурні та інформаційно-просвітницькі заходи.