У селищі Клавдієво-Тарасове під Києвом відбулася сутичка між представниками ПЦУ та УПЦ Київського патріархату через будівництво нового храму.

Про це повідомляє “Фокус”.

За словами священика УПЦ Сергія Струка, представники ПЦУ незаконно намагаються збудувати новий храм на території, що належить Київському патріохрату.

Представники Православної церкви України, як зазначають журналісти, відкидають усі звинувачення та запевняють, що отримали дозвіл від місцевої влади на проведення земельних робіт.

Наразі між УПЦ та ПЦУ тривають судові розгляди — Київський патріархат у касації заперечує право власності Православної церкви України на будівлі, що розташовані на земельній ділянці. Священик УПЦ у спілкуванні із журналістами звинуватив представників ПЦУ у підробці документів для будівництва нового храму.

26 листопада у селищі Клавдієво-Тарасове було викопано траншеї під фундамент, проте представники УПЦ заблокували заливку та викликали правоохоронців. Через час священик УПЦ Сергій Струк поїхав з будівельного об’єкту та пообіцяв привезти патріарха Філарета для вирішення ситуації.

Також видання PavlovskyNews опублікувало відео бійки між представниками ПЦУ та УПЦ у селищі Клавдієво-Тарасове. На ролику можна побачити, як священик Київського патріархату Сергій Струк намагається завадити будівництву нового храму, проте його відштовхують прихильники Православної церкви України.

На скандал довкола будівництва нового храму під Києвом відреагувала прес-служба УПЦ. Представники Київського патріархату звинуватили прихильників ПЦУ у спробі “рейдерського захоплення” парафії у селищі Клавдієво-Тарасове.

У прес-службі УПЦ стверджують, що Православна церква України не має дозволу на будівництво та затверджену проектну документацію. На місце інциденту прибули правоохоронці та експерт-архітектор, який підтвердив незаконність початку будівництва нового храму.