Російські окупаційні війська минулої доби з території росії продовжували обстрілювати українське прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Обійшлося без жертв.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, інформує УНН.

“Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Хотінська, Білопільська, Новослобідська, Шалигінська, Есманьська та Середино-Будська громади Сумщини, а також Сновська громада Чернігівщини”, – ідеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що тричі за добу рашисти накривали територію Миропільської громади зі 120-мм мінометів та ствольної артилерії, загалом пролунало більше півсотні вибухів. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів гуєво, плехово та горналь. Також, за повідомленням, загарбники двічі за добу з російських населених пунктів гордіївка та єлізаветівка з мінометів обстріляли територію Хотінської громади, загалом прилетіло більше півтора десятка мін.

“У той же час 18 мін 120-мм калібру розірвалося на території Шалигінської громади. Вогонь окупанти вели з району населеного пункту стара миколаївка. Також під вогнем з російських мінометів опинилися Середино-Будська та Есманьська громади: 13 та 5 вибухів, відповідно. Вогонь рашисти відкривали з боку населених пунктів погощь та некислиця”, – повідомляють у пресслужбі.

Вночі противник з боку російського населеного пункту тьоткіно обстріляв територію Білопільської громади, загалом зафіксовано більше десятка вибухів, скоріш за все снарядів ствольної артилерії. Новослобідську громаду росіяни з району населеного пункту тьоткіно обстріляли зі ствольної артилерії – 3 прильоти. Обійшлося без жертв.