Сьогодні, 14 травня, пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомила, що у справі стосовно експосадовця експертиза встановила понад 17,44 млн гривень збитків, що відрізняється від зазначеної раніше суми майже на 7 млн. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про зміну підозри колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони України у справі щодо зловживань із оборонним замовленням у 2017 році – збільшено суму інкримінованих збитків з 10,62 млн гривень до понад 17,44 млн гривень.

18 жовтня 2019 року колишньому посадовцю вже було повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, експосадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди комерційною структурою, частки у статутному капіталі якої прямо та опосередковано належать колишньому високопосадовцю та його близьким родичам.

Внаслідок цього інтересам держави завдано збитків на суму понад 10,62 млн гривень.

«Проте проведена економічна експертиза встановила, що сума збитків складає понад 17,44 млн гривень.

Зважаючи на це, експосадовцю збільшено суму інкриміновано збитків з 10,62 млн гривень до понад 17,44 млн гривень», – додали в пресслужбі.

Наразі досудове розслідування триває.

В пресслужбі САП зазначили, що «відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».

Нагадаємо, НАБУ затримало Гладковського на кордоні

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Суд над Гладковським (відео)

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Гладковського випустили із СІЗО під заставу (відео)