Фонд допомоги армії “Повернись живим” влаштував мітинг проти скасування закону про декомунізацію під Конституційним судом.

Про це повідомили на сторінці фонду.

Акція тривала пів години, до неї долучилися близько 100 людей. Вони тримали стилізовані плакати з написами “Суддя, а ти зберіг свій партквиток?”, “Слава Конституційному суду УРСР!”, “Отречемся от нового мира”.

Також символічно вдягнули піонерські червоні галстуки та створили “Доску почета” з фотографіями суддів.

Серед учасників також представники партій “Свобода” та “Національний корпус”, передає “Укрінформ”.

“Якщо Конституційний суд вирішіть скасувати декомунізацію, то доведеться ліквідувати Конституційний суд”, заявив депутат “Свободи” Андрій Іллєнко на акції.

Сьогодні, 16 липня, Конституційний суд на закритій частині засідання продовжить розглядати закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” на предмет його відповідності основному закону України. Подання до КСУ внесли 46 нардепів.

10 липня націоналісти виходили під офіс президента Володимира Зеленського з вимогою не потурати наступу на здобутки Революції гідності, зокрема декомунізацію.

На захист декомунізації також виступив спікер Верховної Ради 8-го скликання Андрій Парубій. Декомунізацію, мову та церкву Парубій назвав “святійшими речима” і пообіцяв зупиняти тих, хто ставитиме їх під сумнів.